Потребни состојки:
100 гр млечно чоколадо
3 јајца
150 г шеќер
200 гр малини
1 кесичка ванилин шеќер
4 лажици корнфлекс
250 гр несолено крем сирење
150 мл слатка павлака
Начин на подготовка:
Изматете ги јајцата со 50 грама шеќер, додадете го стопеното млечно чоколадо и една третина од слатката павлака и изматете во мазна смеса. Ставаете во сад за печење обложен со хартија за печење и печете 15 минути во загреана рерна на 150 степени. Печената кора заедно со хартија направете ја во форма на ролат и оставете да се излади на собна температура. Меѓувреме изматете го крем сирењето со остатокот од шеќерот и павлаката. Разладениот ролат премачкајте го со филот(оставете лажица плус за премачкување на ролатот), посипете над него три лажици мелен корнфлекс, на врвот распоредете ги малините и посипете ги со ванила. Завиткајте го ролатот, премачкајте го со преостанатиот фил и посипете со мелен корнфлекс одзгора. Ставете во фрижидер да се излади.