Ако немате идеја што да подготвите за ручек, тогаш бидете сигурни дека нема да погрешите доколку ја направите оваа сочна лазања со пилешко месо.
Начинот на подготовка е лесен и едноставен, а е вкусот е вистинско уживање:
Состојки:
- 700g пилешко бело месо
- Тесто за лазањи
- 230g крем сирење
- 1 коцка пилешка супа
- ¼ чаша зовриена вода
- 230g моцарела
- 700ml сос од домати
Подготовка:
1. Во големо тенџере загрејте посолена вода и гответе го тестото за лазањи околу 10 минути. Потоа измијте го со ладна вода и оставете го на страна.
2. Во друго тенџерче варете го пилешкото со малку вода, колку да го покрие месото, околу 20-тина минути.
3. Во ¼ веќе зовриената вода изматете ја коцката супа, а потоа помешајте ја со исечканото пилешко, крем сирењето и половина моцарела.
4. Во плех ставете тесто за лазањи, па сосот од домати, одозгора додајте ја мешавината со пилешкото, а потоа повторно тесто за лазањи. Повторувајте го таквиот редослед сѐ додека имате материјал. Кога ќе стигнете до последниот ред на тесто за лазањи над него ставете го остатокот од моцарелата.
Лазањите печете ги во рерна загреана на 175 степени околу 45 минути.