Состојки
-1 пакување канелони(околу 15 парчиња)
-600 гр печурки
-0,250 л павлака
-0,100 л доматно пире
-100 гр кашкавал
-1 млад кромид
-0,50 гр црни маслинки
Канелоните се варат во голем сад додека не омекнат.Во меѓувреме,печурките се пржат на маслиново масло.После 15 мин пржење,се додава младиот кромид исецкан на ситни парчиња,се додава и вегетата,босилекот и на крај маслинките.
Целата смеса се меша па се додава павлаката.
Канелоните се полнат со смесата и се редат во тава премачкана со путер или масло. Се наросуваат рендан кашкавал,а врз кашкавалот се налива доматното пире.На крај се наросува пармезанот.Канелоните се печат на 200 С околу 25 мин.