Трудот се исплати! Карамелизирани кременадли, толку се добри што постојано ќе сакате да ги правите!
1 јули, 20200
Состојки:
- 800 гр кременадли без коски
- 4 лажици соја соц
- 2 лажици шеќер
- 2 лажици пченкарен скроб
- Лажица кинеска мешавина од зачини
- 2 лажици масло
- Сол, бибер
Подготовка:
Ставете го кременадлите во чинија, прелијте ги со соја состот, добро помешајте ги и оставете да остстојат 10 минути.
Во меѓувреме, измешајте ги шеќерот, пченкарниот скроб, кинеската мешавина од зачинки и по половина лажичка сол и бибер, па со добиената смеса измачкајте ги кременадлите. 600
Послужете додека е топло, со печен компир и салата по избор.