Состојки:
- 3 јајца
- 3 лажици шеќер
- 3 лажици масло
- 3 лажици млеко
- 3 лажици брашно
- 1 ванилин шеќер
- 1 прашок за пециво
- излупени и сецкани праски
- 2 пудинзи од слатка павлака
- 600 мл млеко
- 1 шлаг
Подготовка:
Изматете ги јајцата, а потоа додадете го шеќерот и ванилиниот шеќер. Додадете масло, млеко, прашок за пециво и брашно, а потоа повторно измешајте.
Истурете ја оваа смеса во калап и печете 15 минути на 200 ° С.
Истурете малку млеко за да се впие, наредете ги праските и над нив ставете го претходно зготвениот пудинг. Оставете да се излади. Украсете со шлаг.