Рецепт кој ќе ги воодушеви дури и најпребирливите
Потребни состојки:
- пилешки гради
- 100 гр павлака
- 100 гр шунка
- 100 гр кулен
- 50 гр димен колбас
- 1 мала главица кромид
- 1 чешне лук
- сол, бибер, малку пипер
- кашкавал по желба
Подготовка:
Исчукајте го месото и наредете го на алуминиумска фолија едни до други.
Додадете сол, бибер, малку пипер, а потоа наредете ги сите останати состојки. Во средина додадете и кашкавал. Завиткајте ги со фолија и ставете ги во плех за печење. Печете на 200 степени околу еден час.
Кон крајот, отворете ја фолијата барем одозгора за да се испече убаво и за да испари течноста. Уживајте во божествениот вкус.
Пријатно!