Состојки:
1 кг пилешко филе
200 мл сос од соја
1 лажица лут сос
8 чешниња од лук
1 кромид
4 лажици путер од кикиритки
2 лажици квасец
1 лажица ѓумбир
1 лажица кафеав шеќер
масло
Подготовка: Исечете го кромидот во прстени, а потоа исецкајте го лукот, излупениот ѓумбир и квасецот. Исечете го пилешкото на парчиња со средна големина. Ставете ги сите состојки (освен кромидот ) во сад и додадете го сосот од соја и лутиот сос. Оставете да отстои околу еден час во фрижидер. Потоа извадете го месото од маринадата, но не ја истурајте маринадата. Истурете масло во тава, додадете малку кафеав шеќер и кромид прстени и мешајте сè постојано. По две минути, извадете го кромидот, додадете го пилешкото и пржете околу 3 минути. Потоа, истурете ја маринадата, и по 7-8 минути додадете путер од кикиритки, кој треба да се стопи целосно. Потоа вратете го кромидот во тавата и промешајте додека садот не почне да врие.