Мисиркин ролат полнет со рибизла

popara2 септември, 20111min00
rolat1

Подготовка:

Месото исчукајте го од едната страна и зачинете и посолете и попарете го. Рибизлите исчистете ги едно по едно и измијте ги па заедно со листовите мајчина душичка и сирењето се измешајте.  Премачкајте ги парчињата месо и завиткајте ги во ролна иврзете ги со кујнски конец.

Загрејте го маслото и пропржете го месото за да добие убава златно жолта боја. Тогаш ставете го виното и коцката супа, додадете го сокот од рибизли. Се заедно затворете и оставете да се крчка на тивок оган половина час. После тоа извадете го месото, и ако сакате течноста згуснете ја уште или зачинете ја по ваш вкус и додадете ја со месото.

Состојки:

-4 парчиња мисркино месо

-Сол, бибер

-100гр свежо меко сирење(АБЦ премаз)

-120гр црвни рибизли

-1 лажичка листови мајчина душичка, суви

-масло за пржење

-120мл квалитетно бело вино

-пилешка коцка за супа

-3лажици свеж сок од рибизли

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma