Мисиркина супа со ориз и моркови

popara11 октомври, 20111min00
recept

Состојки:

  • 300 гр. мисиркини гради
  • 2 главици кромид
  • 2 големи моркови
  • 100 гр. Путер
  • 1 целер
  • 250 гр. Брашно
  • 100 гр. Ориз
  • 400 гр. Павлака
  • 2 лажички сол
  • Ситно фиде
  • Црн пипер

Припрема:

Ставете го мисиркиното месо во тенџере со солена вода да се вари. Кога ќе зоврие, намалете ја температурата и оставете го месото да се вари околу еден час. Откако ќе се свари месото, извадете го од тенџерето, ситно исецкајте го и вратете го назад.

Во тава со растопен путер на оган ставете да се пропржи ситно исецканите кромид, морков и целер. Откако ќе се испржат, тргнете ја тавата од оган и постепено додадете го брашното и постојано мешајте.

Потоа смесата додадете ја во водата во која се вареше мисиркиното месо. Додадете го оризот и наросете сол и црн пипер. Варете ја супата околу 15 минути, па додадете го фидето и варете уште 10 минути.

Кога супата ќе биде готова, тргнете ја од оган и додадете ја изматената павлака и мешајте постојано за да не се создадат грутки. Послужете ја супата со ситно сецкан магдонос. Добар апетит!

 

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma