Состојки:
3 пакетчиња пудинг од ванила
1 литар млеко
5 лажици шеќер
3 банани
Шлаг крем или павлака за шлаг (течен шлаг)
450 гр петит бисквити
Подготовка:
Сварете го млекото со шеќер. Додадете го во течноста растворениот пудинг и мешајте додека не добие доволно густина и изедначеност. Искршете ги бисквитите и ставете ги во поголем сад. Исецкајте ги бананите и додадете ги во бисквитите. Врз тоа додадете го пудингот и измешајте. Смесата се исипува во калап за торта кој претходно ќе го поросите со кокосово брашно. Измазнете на површината и оставете ја тортата во фрижидер за да се стегне. Изматете шлаг со додавање на шеќер по желба и премачкајте врз тортата откако сосема ќе биде оладена.