Мохамед најпопуларно име за машките новороденчиња во Британија

27 октомври, 20100

Името Мохамед кое беше трето рангирано минатата година, оваа дојде до првото место и го завземе местото на името Џек, кое беше на врвот на листата во изминатите 14 години. Оваа година на вкупно 7549 новородени деца биле крстени според ова име или варијации на истото, како Мухамед, Моамед, Мухмед, Махамед, Мухамад, Моамед и слично. Името на второто најупотребувано име Оливер, било дадено на 7364 бебиња, а Оливија е на врвот на листата за женските бебиња и после неа следуваат Руби и Клои.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi