Нов дрес код за банкарите во Швајцарија

19 декември, 20100
swiss_national_bank

Банката во Цирих воведе нови правила за сите свои вработени. Имено, со новиот правилник, на сите вработени им се налоѓува да носат долна облека која е чиста и лесно се пере. На жените им се препорачува да носат долна облека која има боја на кожа. Во правилникот исто така е наведено и каква шминка треба да користат тие. Им се забранува да јадат храна и да пушат цигари во текот на работното време, со цел да се избегне непријатниот мирис на здивот. Нормално ова не се правила кои строго треба да се почитуваат, но се препорачува да се почитуваат, изјавил портпаролот на Банката. Инаку овој правилник се однесува на сите вработени во Швајцарската Банка, а инаку има преку 300 објекти низ целата држава.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi