Откриен нов тунел за транспорт на дрога, од Мексико до Калифорнија

25 ноември, 20100

Американски агнети откриле уште еден тунел кој води од градот во Мексико Тијуан до Калифонискиот Сан Диего, кој претставувал најлесен пат за транспорт на дрога. Тунелот е долг 800 метри. Полицијата уапсила неколку лица за кои се сомнева дека имаат врска со тунелот, а недалеку од тунелот е откриена непозната количина на марихуана. Пред месец дена беше откриен ист ваков тунел, а тогаш полицијата заплени 30 тони марихуана, што е една од поголемите заплени на марихуана во САД. Локалната полција изјавила дека сака доволно добро да го истражи целиот случај, па ќе излезе на прес конференција на која ќе даде повеќе информации.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi