Принцот Вилијам стана пилот

5 октомври, 20100

По 20 месеци напорна работа и предизвикувачкa обука, принцот Вилијам ја зема својата диплома за истражен и спасувачки пилот. 28-годишниот принц ќе присуствува на неформалната церемонија со своите шест колеги, каде што на неговата единица ќе им бидат доделени сертификати и значки за пилоти, од страна на нивниот командант. Во текот на минатата година, Вилијам учествувал во голем број симулирани спасувачки мисии и поминал 70 часови летање, за да може да управува со хеликоптер. Принцот во наредната година ќе биде присутен во RAF Valley во Anglesey, каде ќе учествува како член од четворочлениот тим за спасување и наредните три години ќе ги помине како пилот во спасувачките мисии низ Обединетото Кралство. Магазинот Hello јавува дека Вилијам пред церемонијата изјавил дека курсот бил неверојатен предизвик и неизмерно уживал во истиот. Тој се чувствува почестен што ќе биде дел од оперативните акции за истражување и спасување, помагајќи да се обезбеди добра услуга за итните случаи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi