Умре Кениецот кој се женеше 130 пати

23 декември, 20100
ancentus-danger

Кениецот Есентус Акуку, кој се женеше 130 пати, умре и беше погребан во провинцијата Нианзи. Позади овој необичен старец, останаа 106 сина, 104 ќерки, 1267 внуци и 273 правнуци. Со него во брак, непосредно пред неговата смрт беа повеќе од 20 жени, а останатите или се разведени од него или починале. Локалната полиција потврдила дека на неговиот погреб имало повеќе од 10.000 луѓе. Тој е починат од 3 октомври оваа година, но неговиот погреб се одржа во декември за да може да пристуствуваат сите негови потомци, а пристуство имало и од неколку членови на Кенијската влада. Во областа каде живееше Акуку вообичаена појава беше полигамијата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma