1931 Duesenberg Whittell Coupe

24 мај, 20110
o

Gooding & Co ќе го понудат на аукција таканаречениот “Најелегантен Американски автомобил” од 1931 година моделот Duesenberg Model J од Murphy, тој ќе биде претставен на Pebble Beach аукцијата во Август 2011 година.
Овој автомобил е познат како Whittell Coupe по името на неговиот сопственик, Калифорнискиот плејбој Captain George Whittell Jr.

Whittell тесно соработувал со дизајнерот на Murphy, Franklin Q. Hershey и заедно креирале еден од најдраматичниот дизајн на автомобил на сите времиња. Gooding’s, David Brynan, вели дека ова е еден од ретките автомобилски дизајни кои совршено се вклопува во секоја перспектива. Мислам дека ќе се сложите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma