40 парови нелегално го славеле Валентин во Малезија

16 февруари, 20110
bloglilin500wide

Од 2005 година во Малезија редовно на денот на вљубените се извршува акција од страна на моралната полиција која ги лови невенчаните двојки по хотелите. Оваа година во Малезија биле уапсени 40 невенчани двојки кои овој ден го прославувале по евтини хотели. Против уапсените ќе биде покренато обвинение за интимна блискост, што според исламското право е забрането невенчаните двојки да бидат сами на исто место. Инаку од 2005 година со указ им се забрани на муслиманите да го празнуваат “денот на порокот”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma