Потребни состојки:
За кора:
200 гр. мелени бисквити
125 гр. маргарин
4 лажици мед
4 лажици млеко
Фил:
450 гр. хопла
2 кесички желатин
250 гр. шеќер во прав
Припрема:
Истопете го маргаринот на пареа, па кога ќе се излади додадете ги бисквитите, медот и млекото.
Во кружен калап сипајте ја смесата за кора и обликувајте ја со прсти. Во миксер ставете го шеќерот во прав и постепено додавајте ја хоплата и желатинот припремен по упатството во ќесичката. Матете се додека не добиете цврст фил со кој ќе ја премачкате кората.
Ставете го садот со чизкејкот во фрижидер да се излади и стегне. За декорација користете свежи или конзервирани јагоди. Добар апетит!