Aмериканците повеќе веруваат во ангели отколку во НЛО! :)

24 декември, 20110
128242

Жените повеќе веруваат во ангели, отколку мажите, како и оние кои се постари од 30 години.
Вашингтон – околу 77% од американците веруваат во ангели покажало едно истражуваање од анкетата на Асошиетед прес и на една организација за истражување на пазарот ГФК.
Иако верувањето во ангели пред се се врзува со религијата, тоа е повеќе распространето и кај помалку религиозните луѓе. Повеќето не-христијани и 10% од луѓето кои не одат во црква и на богослужба веруваат дека постојат ангели.
Жените повеќе веруваат во постоењето ангели, како и лицата постари од 30 години.

Во анкетата спроведена во мај оваа година од страна на компанијата за истражување на пазарот  Галуп, 92 отсто од возрасните изјавиле дека веруваат во Господ. Додека анектата на АП и Ipsos  во 2007 година, 34 отсто од луѓето рекле дека веруваат во духови или НЛО.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma