Ципирипи торта

popara25 ноември, 20111min00
cipiripi

Потребни состојки:

6 јајца

10 лажици шеќер

10 лажици масло за јадење

100 гр. чоколадо за готвење

7 лажици брашно

1 прашок за печиво

100 гр. ципирипи крем блок

125 гр. маргарин.

Припрема:

Изматете ги белките со 50 гр. крупно рендана чоколада, седум лажици брашно и шеќерот и маслото, па додадете го прашокот за печиво. Сипете ја смесата во претходно намрсена тава за печење и печете половина час на температура од 150 степени целзиусови.

Жолчките, маргаринот и останатата чоколада ставете ги во сад и растопете ги на пареа за да го направите филот. Извадете го испечениот пандишпан и премачкајте го со подготвениот фил. Врз тортата изрендајте ципирипи крем блок. Послужете во чинија за сервирање. Добар апетит!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma