Диња со пршута и горгонзола

popara26 јули, 20111min00
dinja

Подготовка:

Исечете ја дињата на парчиња, исцедете сок од лимон, пршутата на тенки парчиња, а горгонзолата на коцки.

На чепкалки набодете го тенките парчиња од пршутата, коцките горгонзола, а одозгора повторно пршута, па сервирајте ги во чинија со дињата. Одозгора посипете со листови мајчина душица.

Во посебен сад ставете го сокот од лимон, оцет балсамико и мед и добро измешајте ги состојките.

Со добиената смеса попрскајте го парчињата диња… Пријатен апетит!

Состојки:

  • 1 диња
  • 120гр Горгонзола сирење
  • 120гр пршута
  • 1 лажица мед
  • 1 лимон
  • 15мл балсамико оцет
  • 2-3 стебленца мајчина душица

 

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma