Гафот на индискиот Министер на состанокот на ОН

14 февруари, 20110
smk

Индискиот Министер за Надворешни работи, С.М Кришна на последниот состанок на Советот за безбедност на ОН малку го погреши својот говор. Тој незабележал дека го читал говорот на својот колега Министерот за надворешни работи на Португалија, Луис Амадо. Тој цели три минути го читаше говорот. Во почетниот дел и говорот на португалскиот Министер, исто така говорел за опшите прашања во врска со развојот и безбедноста на ОН.

Но кога стигнал до референцата за португалските прашања, тој забележал дека нешто не е во ред. Тогаш го изразил своето далбоко извинување до португалскиот министер и сите присутни на состанокот.

http://www.youtube.com/watch?v=cc9z00AM3mU&feature=player_embedded

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi