Гугл ќе вработи повеќе од 6200 работници оваа година

2 февруари, 20110
009_F0_reception

Доколку Гугл вработи повеќе од 6200 работници годинава, тоа ќе биде најголемиот едногодишен раст во историјата на компаниите. Имено самиот Гугл изјави дека можно е годинава да вработи поголема бројка на работници, што е 25% од вкупната работна сила во најголемата онлајн гигант компанија. Некои аналитичари од Вол Стрит се пожалија дека компанијата брзо ќе стане надуена, но сепак Гугл изјави дека бројот на можности го надминува бројот на луѓе кои ги има во компанијата. Предходната најдобра година на Гугл за вработување беше во 2007 година, кога се вработија 6131 работници. Но дури и со новите вработувања сепак оваа компанија ќе заостанува позади, 88.400 работници на Мајкрософт.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi