Холандија во пролет

10 март, 20110
image011

Дел од пејсажите во северниот дел на Холандија во сезоната  на лалињата. Холандскиот пејсаж во пролет е калеидоскоп од бои, како што лалињата цветаат. Повеќе од три милијарди лалиња се одгледуваат секоја година, а две третини од нив се извезуваат, најмногу во САД и Германија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi