Ви го претставуваме најскапиот чоколаден пудинг на светот, кој е направен од чоколадо, кавијар и дијаманти.
Десертот го направи главниот готвач Марк Жилберт од ресторанот Линдт Хоу Хаус Хотел од Виндермер, Кумбрија, Велика Британија.
Пудингот е направен од четири типа на белгиска чоколада дополнета со вкус на праска, портокал и виски. Врз чоколадото има прелив од желе од шампањ и бисквити глазирани со златни листови кои може да се јадат. Но, главната компонента на пудингот е секако дијамантот од два карати.
Пудингот, кој се слуши во форма на велигденско јајце фаберж и чини неверојатни 22 000 фунти за една порција, со што го сруши рекордот на њујоршкиот ресторан серендипити, чиј најскап десерт чини 15 730 фунти. Кој сака да проба???