Натпревар по копање во Јапонија

8 февруари, 20110
spades

Во Токио, Јапонија годинава по 11-ти пат се оддржа манифестацијата на која се натпреваруваат, кој ќе ископа најдлабока дупка. Оваа година учество земале над 1000 лица. Тие имаат половина час време да копаат, и според правилата да копаат со лопата со пропишана големина, и да носат специјална униформа. Нагреден е оној кој ќе успее да ископа најдлабока дупка но, и специјални поени се добиваат за оние со најкреативна дупка и униформа. Учесниците работаеле во тимови, па така на овој натпревав се натпреварувале 200 тима. Најуспешниот тим годинава, за половина час успеал да ископа дупка длабока 3,26 метри, па ја понеле наградата златна лопата и парична награда која изнесува околу 1000 евра.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi