11 годишно девојче во затвор шверцувало 74 мобилни и еден пиштол

8 февруари, 20110
phonegirl

11 годишно девојче од Колумбија било употребено за шверц. Девојчето кое било отидено во посета на близок член од семејството, заедно со 25 годишна жена, било фатено дека кај себе имало скриено 74 мобилни телефони и еден пиштол. Затвореното лице, каде девојчето одело на посета било таму токму поради нелегално поседување на оружје. Властите од затворот изјавиле дека при рутинска контрола, кај девојчето нешто приметиле во задниот дел, во пределот на грбот. При подетален претрес, безбедносните сили забележале 74 мобилни телефони и еден пиштол. Сега и жената и девојчето се задржани во затворот каде чекаат на понатамошни испитувања.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *