24 ноември, 2017

Радио

Зошто ни „играат“ очите?

21 ноември, 2017, Нема коментари
Сите барем еднаш сме се соочиле со некој вид на грчење на окото, кое често се опишува како „играње“ на окото или на подрачјето околу него. Обично ова го погодува горниот или долниот капак,...

Како да го исчистите целиот дом со помош на сол?

27 октомври, 2017, Нема коментари
Дамките од кафе ќе ги отстранете на следниот начин: Без оглед дали станува збор за морска или обична, кујнска сол, можете да ја искористите на многу начини. Ова се само 12 примери за употреба...

Зошто луѓето се плашат од Петок 13 ти?

13 октомври, 2017, Нема коментари
Празноверијата се доста распространети и многу луѓе веруваат во нив, свесно или не. Откривањето на потеклото на суеверијата открива фасцинантен спој на религии и човечка психологија. Петок 13-ти Стравот од петок 13-ти и стравот...

Каква харизма го краси твојот хороскопски знак?

12 октомври, 2017, Нема коментари
Секој човек има своја единствена харизма која го прави различен од останатите. Но, астролозите велат дека луѓето кои припаѓаат на ист хороскопски знак имаат слична харизма. ОВЕН Овните се искрени и спонтани, а исто...

Сонот и неговото значење

10 октомври, 2017, Нема коментари
Дали знаевте дека во соништа гледате само лица кои ги познавате? Овој и уште еден куп интересни факти ви ги подготвивме во овој материјал. Страната на соништата е она неверојатно место за кое сонувате...

Како очите не издаваат кога лажеме?

4 октомври, 2017, Нема коментари
Очите се прозорец на душата велат луѓето и излегува дека тоа е апсолутно така. Макар што постојат извесен број исклучоци, постојат некои сосема едноставни знаци кои покажуваат дека даден човек ве лаже. Кога човек...

Што се случува со нашето тело кога ќе потонеме во длабок сон?

3 октомври, 2017, Нема коментари
Со влегувањето во REM фазата на спиење, најдлабока од сите, мускулните екстремитети се парализираат и движењето е невозможно. Оваа парализа може да се задржи и по будењето, неколку секунди или дури неколку часови. Прочитајте...

Што открива вашиот генерациски број?

28 септември, 2017, Нема коментари
Броевите кријат многу повеќе од подредени цифри кои го откриваат вашиот датум на раѓање или матичен број. Баш како и астрологијата, нумерологијата може да ви открие многу за една личност. Во овој случај, нумерологијата...

Науката објаснува како ќе изгледа вашето дете

13 септември, 2017, Нема коментари
Гените прават чуда, родители со темна коса може да имаат дете со плава или пак црвена коса, погледнете го видеото и дознајте како е тоа можно.

Првиот впечаток за луѓето го стекнуваме во првите седум секунди

30 август, 2017, Нема коментари
Експертите тврдат дека првите секунди од запознавањето се од суштинско значење, бидејќи луѓето создаваат впечаток за некого токму во првите седум секунди. Тоа го тврди и Линда Блер, клинички психолог. Според неа, процесот на...

Што сонуваат бебињата?!

24 август, 2017, Нема коментари
Сигурно до сега сте се запрашале, што се наоѓа во бебешката глава? Во таквите размислувања, нe сте eдинствени! Многу малку истражувања се направени, а не е ни чудно, со оглед на тоа дека тие...

Броеви на среќа според кинескиот хороскоп

21 август, 2017, Нема коментари
Според кинеската култура среќните  броеви постојат, треба само да знаете, кои се тие. Погледнете ги броевите на среќата и нивната историја. Кои броеви носат среќа? Во различни култури луѓето веруваат дека некои броеви им...

Вашето огледало ќе ви ја открие интелегенцијата!

8 август, 2017, Нема коментари
Чешкиот тим на психолози и филозофи спровел истражување во кое врз основа на ликот и цртите ја оценувале интелигенцијата. 160 испитувачи имале задача да ја оценат интелигенцијата на 40 студенти и 40 студентки. Резултатите...
Почетна // Забава // Категорија "Интересно"
Горе