Њоки во крем сос со пилешко и тиквици

15 јуни, 20110
news_67

Подготовка:

Њоките сварете ги во посолена вода, а потоа исплакнете ги. Пилешкото исецкајте го на коцки и пропржете го на загреано масло. Кога месото ќе потемни, додадете ги тиквичките исецкани на коцки и оставете ги 3-4 минути.

Додадете павлака, зачини и претходно сварените њоки. Промешајте на тивок оган неколку минути.

Пред да послужите  декорирајте со сецкан магдонос.

Состојки:

  • 600гр њоки (замрзнати)
  • 1 лажица масло
  • 400гр пилешко бело месо
  • 2 тиквици (400гр)
  • 200гр павлака
  • Сол, бибер
  • магдонос

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi