Номинирани за награда откако нацртале пенис на подвижниот мост во Русија

16 февруари, 20110
article-1276770010547-0A10327B000005DC-146003_636x308

Двајца членови на уметничката група “војна” завршија во затвор бидејќи на подвижниот мост нацртаа огромен пенис. Но, бидејќи овој цртеж се нашол токму пред зградата на службата за известување “ФСБ” во Санкт Петербург, а ним не им се допаднало тоа многу па ги пријавиле во полиција. Сега двајцата членови на уметничката група се во затвор, но за храброста и делото се номинирани за Националната награда која ја доделува Националниот центар за современа уметност. Како помош се јавил и Банкси, еден од најпознатите светски графит уметник, кој понудил 100.000 фунти за кауција за ослободување на двајцата колеги, но руските власти одбија да соработуваат.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma