Откриено е која е најстарата галаксија

26 јануари, 20110
Galaxia_mas_distante

Сфемирскиот телескоп “Habl” за прв пат ги набљудуваше многу бројните ѕвезди. Откритијата се објавени во магазинот “ Природа”, а наскоро ќе ги објави и американската сфемирска агенција “NASA”. Откритието вели дека, телескопот успеал да види, до сега не видена , најстара галаксија. Оваа галаксија е создадена кога космосот бил извонредно млад, поточно кога имал само 500 милиони години.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi