Пишувањето со рака ги прави децата попаметни

16 јануари, 20110
pisuvanje

Младите американци се повеќе куцаат на нивните тастатури од компјутери или мобилни, отколку што пишуваат на рака, па дури и во училиштата, а тоа е проблем за развојот на детскиот мозок. Со постоењето на тастатурите, ниту децата, ниту возрасните не пишуваат веќе ништо на лист хартија со рака. Студииите покажуваат дека ракописот или пишувањето со рака е многу битно за развој на мозокот и сознавањето, им помага на децата во моторните вештини и ги учи да се изразуваат и генерираат идеи. Неколку битни сознанија се дека пишување со рака може да донесе повеќе идеи за побрзо време. Пишувајќи се зголемува невралната активност.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi