Прдењето на јавни места, забрането со закон

30 јануари, 20110
Malawi-Flag

Во една африканска земја, Малави владата очигледно неможе да се справи со по сериозните прашања и теми па се реши да се занимава со апсурдни прашања. Имено, во Малави е донесен закон со кој се забранува прдењето на јавни места. На ова граѓаните бурно реагираат. Сметаат дека има толку многу не регулирани активности во земјата што ова е апсурдно. Земја во која корупцијата владее, секојдневно се случува некаков криминал, сивата економија е во подем, сепак владата се решава да го казнува со закон прдењето.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi