Преживеал на -5°C благодарение на алкохолот

1 февруари, 20110
varshava in winter

Александар Андржеј, 32, од Полска успеа да преживее благодарение на големата количина на алкохол во крвта. Полицијата во Варшава го пронашла мажот кој спиел на клупа на температура од -5 °C, облечен само во долна облека. Смрзнат на мразот, тие веднаш го однеле во болница. Од здивот на Александар било измерено количеството на алкохол во крвта. Во него имало алкохол 30 пати повеќе од законскиот лимит. Законскиот лимит е 35 mg, а во неговата крв биле измерени 1.024 mg по 100 ml. Од болницата изјавиле дека, Александар ги преживеал ниските температури благодарение на алкохолот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi