ПОДГОТОВКА:
Трапистот се сече на коцки и се става во тенџере. На умерена температура да се топи додека не омекне, а потоа да се растегне на фолија.
Путерот да се измати додека не стане пенаст, да се дододат сецкани јајца, сецкано топено сирење, а потоа и 100 g сецкана шунка и кисели краставички. Додајте, сол, сенф и црн пипер.
Врз топениот трапист се ставаат гореневедените исецкани состојки, јајаца, шунка, красатвочки и др., потоа се тркалаат во ролна.
Оставете ја смесата малку да се стегне.
СОСТАВ:
* 500 g Трапист
* 1 кутија топено сирење
* 250 г путер
* 5 варени јајца
* 300 г шунка
* 2 краставички
* Лажичка сенф, сол, бибер