Сексот навлекува како и кокаинот

18 јуни, 20110
sex-771974

Зависноста од алкохол, дрога или коцка може да уништи животи, но помлку е познат и котроверзниот факт дека и потребата од сексуална сатисфакција е толку интензивна, што психолозите ја споердуваат со зависност од кокаин, пишува Ројтерс.

Американскиот конгресмен Ентони Винер поднел оставка после признанието дека ги праќал своите интимни гфотографии на млади жени и побарал стручна помош за лечење на својот проблем. Голферот Тајгер Вудс се пријавил во рехабилитационен центар по признавање на многубројните вонбрачни афери.

Меѓутоа, дел од психолозите сметаат дека барањето помош за оваа зависност, е само изговор за однесувањето на истите. Но, како што не значи дека секој што пие е и алкохоличар, за сексуалната завистност карактеристично е компулзивното однесување кое може да го уништи семејството.

Секосот, како и храната е основна човечка потреба. Со појавата на интернетот станува уште подостапен, а во исто време и позаскриен, па затоа сајберсексот се споредува со и какаинот.

И оваа зависност меѓутоа, служи да ги ублажи болките од други трауми во животот.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort - Korsan taksi -

https://finandearth.com/