Шпагети болоњезе

16 јуни, 20112
1299822836spageti_salce_bolonjeze

Подготовка:

Се варат шпагетите во солена вода со малку маслиново масло.
На страна во длабок сад се пржи кромид, се додава меленото месо. Откако се добро ќе се испржи се додава доматното пире, зачините по вкус и се остава на тивок оган уште 5-10 минути.
При сервирање може да се стави исрендан кашкавал.

Состојки:

  • 300гр шпагети
  • 300 гр мелено свинско и телешко месо
  • половина главица кромид
  • Вегета
  • црн пипер
  • 200мл доматно пире
  • оригано

2 comments

  • Deni

    21 јуни, 2011 at 11:37

    Bate ajde napisi ni go receptot, da go vidime tvojot

    Reply

  • Goran

    20 јуни, 2011 at 23:31

    Ova nema vrska so Spaghetti alla Bolognese da vi kazam…..

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *