Слобода по девет години

10 јануари, 20110
elephant-standing

Слонот кој беше чуван врзан за синџири скоро девет години во еден храм во Индија Тамил Наду е одлободен. 22 годишниот слон конечно се пресели во зоолошка градина, по интервенција на шумски работници и неговите четри нозе биле отковани од синџирите во познатиот машки храм Маријам. Тој бил однесен во зоолошката градина во околината на Аригнар Ана, предградие на Вандалур, каде конечно ќе може слободно да шета. “Условите за живот под кои бил чуван слонот во Маријам храмот, биле несоодветни за секое живо суштество … Дневното одење и менталната стимулација се од суштинско значење за менталното и физичкото здравје на секој слон”, изјавила ПЕТА во Индија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi