Тексашка трампа

4 февруари, 20110
Cesta makadam

Во Сан Антонио, Тексас, здржението на атеисти втора година по ред организираат кампања во која се врши трампа на порнографски списанија за Библијата. Од здружението велат дека оваа размена се врши без финансиски надомест, а целта е да се повлечат порографските списанија од употреба и на младите да им се даде да читаат нешто вредно. Еден од студентите изјавил: Сакаме да пратиме порака дека ние веруваме дека она што е напишано во религиозните книги е помоќно од порнографијата. Гледам дека и Бог може да ја користи порнографијата, за добри цели.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi