Научници пронашле фосили од најголемата мечка во светот

4 февруари, 20110
Brown Bear Walking in Snow

Научници пронашле фосилизирани остатоци од најголемата мечка која одела по Земјата. Откопани се во Аргентина,  гигантска мечка која била најмалку 3 метри висока, а тежела повеќе од 1500 килограми, речиси два пати повеќе од познатите поларни мечки. Се вели во научниот извештај дека таа живееле некаде пред 500.000 и 2 милиони години. За своето време, оваа мечка била најголема и најмоќен предатор на Земјата изјавил еден палеонтолог.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi