Вишните како антибиотик

popara13 август, 20111min00
images

Вишните можете да ги јадете во неограничени количини, затоашто позитивно влијаат на вашиот организам. Постојат неколку причини кои ги пронајдовме за да ве увериме за да ги ставите вишните во секојдневното јадење.

1.Вишните го смалуваат ризикот од појавата на малигни заболувања. Тие содржат антоцијан и други билни пигменти кој им ја даваат црвената боја, а со својот антиоксидан го смалуваат ризикот од појава на малигни заболувања.

2. За да имате здраво срце јадете вишни, затоашто тие спречуваат  оксидација на штетиот ЛДЛ  холестерол кој ги оштетува ѕидовите на крвните садови.

3.Вишните исто така штитат од мозочен удар, затоашто обезбедуваат здрави крвни садови на мозокот.

4. Вишната е богата со витамин Ц кој влијае на квалитето на образованието.

5.За да имате здрав вид јадете вишни, затоашто убаво делуваат на целото око.

6. Црешите може да го намалат ризикот од згрутчување на крвта, бидејќи тие содржат кумарин.

7.Луѓето со голем крвен притисок  треба да јадат  вишни за да го зголемат протокот на исфрлање на течности.

8.Црешите се добри и за лечење на ревматизам.

9. Ако страдате од анемија, стави вишни во Вашата исхрана бидејќи содржат многу железо.

10. Вишните ги зајакнуваат крвните садови, а особени капиларите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma