Чоколадни едрилици

popara28 април, 20121min00
dy378

Потребни состојки:

2 круши

3 јајца

150 гр. Маргарин

100 гр. шеќер

1 ванилин шеќер

150 гр. Брашно

1 прашок за пециво

1 мала лажичка цимет

120 гр. Ораси или бадеми

100 гр. Чоколадо за готвење

Начин на подготовка:

Намачкајте го калапот за мафини и ставете го фрижидер. Пенасто изматете ги јајцата со шеќерот, ванилин шеќер и маргаринот. Додадете брашно измешано со прашок за пециво и цимет. Матете со миксер додека не се изедначи тестото. Измешајте ги исецканите ораси или бадеми и скршената шоколада, а потоа ставете ги во тестото. Промешајте за да се соединат сите состојки. Извадете го калапот од фрижидерот и наполнете го со тестото.

Во секој мафин од калапот со тесто, ставете по едно парче од предходно излупените крушки. Печете 25 минути на 200 степени. Направете глазура од топено чоколадо. Откако ќе се испечат мафините, тестото прелијте го со чоколадната гласузра.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma -

loodgieter den haag