Филети од риба во пивско тесто

popara12 мај, 20121min00
recept

Потребни состојки:

  • Брашно за поховање
  • 2дл.светло пиво
  • 2 јајца
  • 1кг. Филети од риба

 

Начин на подготовка:

  1. Филетите од риба добро исушете ги во крпа (избегнувајте хартиени салвети поради лепењето). Побрашнете ги и протресете го вишокот на брашно.

 

  1. Изматете ги јајцата. Додадете пиво и измиксирајте го брашното постепено. Оставете 15мин. па уште еднаш измиксирајте за да не останат грутки.

 

  1. Во пивското тесто валкајте ги побрашнетите филети од риба. Исцедете го вишокот.

 

  1. Похувајте на температура од 170-180Ц. Помешајте повремено за да не се залепат парчињата при пржењето. Филетите од риба се пржени кога ќе испливаат на површина.

 

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma -

loodgieter den haag