Харинга со јаболка

24 март, 20120
haringa

Почувствувајте го вкусот на северното море. Јаболкото е тука да го разбие вкусот на харингата.

Состојки:

–         150мл неутрална павлака

–         200гр кисела павлака

–         2 лажици мајонез

–         2 лажици оцет

–         1 лажица сенф, сол и бибер

–         1 лажица шеќер

–         2 киселкасти јаболки

–         2 главици кромид

–         4 дупли филети од пишена харинга

 

Подготовка:

1.Помешајте ја павлаката и мајонезот, додадете оцет, сенф, сол и бибер по вкус и оставете да одстои во фрижидер најмалку 60 минути. Исечете ги јаболките на парчиња, а кромдот на кругови.

2.Ставете ги филетите од харингата на чинија, посипете ги со сосот и украсете по желба со јаболките и кромидот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *