Кордон блу

25 март, 20120
kordon

Потребни состојки:

4 пилешки шницли

1 врзоп магдонос

150 гр. крем сирење

4 парчиња шунка

1 лажица брашно

2 јајца

3 лажици масло за јадење

Сол и црн пипер

Припрема:

Ситно исецкајте го магдоностот, помешајте го со крем сирењето, посолете и наросете црн пипер.

Со остар нож напречно исечете ги стековите, па исчукајте ги. На секој стек ставете едно парче шунка, 2 лажици сирење со магдонос, па преклопете го месото и краевите прицврстете ги со чепкалки.

Месото извалкајте го во брашно, па во изматено јајце па во презла. Пржете на загреано масло, па откако кордон блу шницлите ќе се испржат, ставете ги на салфетка за да се упие вишокот на маснотија, па сервирајте ги на чинија за сервирање. Добар апетит!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *