Потребни состојки:
- 100гр круши
- 50гр концентрат од банана
- 10гр какао
- 100гр бадем.
- 50гр ораси
- 200гр брашно
- 6 јајца
- 100гр парфе крема
- 50гр слатка павлака
- 100гр чоколадо
- 1 дл маслинов зејтин
- 20гр шеќер
- 20гр брусница.
Начин на подготовка:
Во силиконски калап, ја налеваме смесата која сме ја направиле од концентрат од банана и парфе крема.Се вади од калапот кога ќе се олади, и се прелива со растопено чоколадо, или какао .Ја топиме чоколадата и ги валаме запечените мелени бадеми, ги украсуваме со брусница. Тортата ја правиме така што, печеме бисквит од сирење, павлака, јајце, брашно и печеме тенок бисквит во фолија. Кремата ја правиме од сомелени круши, споени со парфе и малку желатин. Округлиците ги правиме од лешници, и бисквите така што ќе ги сомелеме, додаваме путер и обликуваме. Украсуваме со прстени од чоколада.