Полнето бело месо

22 ноември, 20120
polneti stekovi

Потребни состојки:

  • 4 стекови бело месо од 150гр
  • 150гр сирење
  • жолчка од јајце
  • 5 лажици презла
  • лажичка истолчена лута пиперка
  • чешне лук
  • сол, бибер
  • 2 лажици масло

Начин на подготовкa:

Изматете го сирењето, жолчката, презлата и изтолчениот лук, додадете сол и бибер. Секое филе од белото месо засечете го да направите џеп, па од внатре и од надвор додадете сол и бибер. Џеповите наполнете ги со смеса од сирење и прицврстете со чепкалки. Пржете ги на загреано масло да поруменат од двете страни, а потоа ставете во рерна да се печат уште 15 минути на 180 степени.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi