Потребни состојки:
- 36 – фолии за колачи
- 150 гр замрзнати малиини (да се одмрзнат)
- 60 мл. слатка павлака
- 2 – лачици ликер од малина
- 200гр- млечно чоколадо, слабо растопено.
- 36 замрзнати малини
Начин на подготовка:
Измиксирајте ги малините низ сито, и потоа извадете ги семчињата. Додатете ја павлаката, ликерот, и чоколадата на оган да зовријат, потоа садот се става врз друг сад кој врие , и се држат така на пареа , се додека не добијат матна боја. Да се подели смесатa од растопеното чоколадо, еден дел да се стави на врвот како фил, а еден дел се замешува со малините. Да се замрзнат состојките со смесата во фолиите. Минута пред служењето се вадат од замрзнувачот. Сe сервираат со прелив од златни ливчиња за декорации. Украсувањето секако се остава на вашата фантазија. Уживајте…