Чоко – салама

1 декември, 20130
21

ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:

* 50мл шеќерен сируп

* 10мл рум

* 150гр течно чоколадо

* 50гр суво грозје (искиснато во шеќерен сируп)

* 100гр шеќер

* 75гр путер

* 15гр какао

* 230гр обични бисквити

НАЧИН НА ПОДГОТОВКА:

  • Во голем сад ги ставаме шеќерот, млекото и маслото. Ги матиме со миксер.
  • Додаваме 2/3 од бисквитите, мелени на трошки и сите останати производи, без сувото грозје. Матиме добро, со миксер ( овој пат не користиме жица, туку ако има перка, ако не, тогаш спиралите).
  • Конечно, го додаваме сувото грозје и останатото количество бисквити (скршени). Месиме со рака и правиме форма на салама. Ја ставаме во фолија.
  • Оставаме да отстои во фрижидер барем еден ден.
  • Пред сечење, ја посипуваме саламата со шеќер во прав.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi