Крем – пудинг колач: Сочен и вкусен

10 ноември, 20130
6

Состојки:

Кора:

3 јајца

1 чаша од јогурт шеќер

1/2 чаша од јогурт масло

1 чаша од јогурт млеко

2 чаши од јогурт брашно

3 лажици какао

1 ванилин шеќер

1прашок за пециво

Прелив за кора:

1,5 дл млеко

5 лажици рум

Крем:

7 дл млеко, 5-10 лажици шеќер, во зависност колку благо сакате

2 пудинг од чоколада

петит бисквити

слатка павлака 4 дл, или 2 шлаг крем

Подготовка:

Изматете ги јајцата и шеќерот па додадете масло и млеко и на крај додадете го брашното измешано со прашокот за пециво и какаото. Се пече на 180 степени 20 минути.

Врелата кора се полева со млеко и рум.

Пудингот се вари со 7 дл млеко и шеќер и со врелиот пудинг се полива кората.

Веднаш после пудингот ставете ред бисквити. Важно е бисквитите да се стават на мошне врел пудинг за да омекнат.

Кога ќе се олади колачот, премачкајте го со матена павлака или шлаг крем.

krem-puding-kolac

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi